***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Старт на делото за убийството на психолога Иван Владимиров – Нав. Израел удари в Сирия


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 октомври   

 

„ По отношение на приказките за хранилки и други много по-конкретни обвинявания отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща “, заяви министър-председателят.

„ Това, че някой е направил калпави закони, не значи, че ние би трябвало да нарушим закона с цел да осъществим нечии стремежи. Трябва да се съблюдават законите “, съобщи Денков.

„ В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал. Това, което ясно съм споделил, е, че до края на годината " Лукойл " са поели явен ангажимент да платят всички налози, които се поставят по нашето законодателство и да не се пробват да ги отсрочват, защото имаше такива благоприятни условия. Никога не съм казвал суми, които бяха стартирани от други участници в тази среща. Така че огромна част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Съжалявам да го кажа, знам че има упования, само че държавното управление и аз персонално би трябвало да съблюдаваме законите. " Лукойл " пое ангажимент да извърши закона, какъвто е сега “.

С 11 гласа " за " и 3 " срещу ", без " въздържали се " енергийната комисия в Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката.

Държавният глава не е склонен цялостната либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори да се случи до 2026 година

„ Крайно време е спортът в България да спре да се финансира по благосклонности, а да стартира да се финансира по правила. 

Правилата са направени по този начин, че за всеки лев, който клубовете си обезпечат и решат да го влагат в спортна инфраструктура, страната влага един лев дружно с тях. Това ще помогне по три метода “.

България бележи най-голямото усъвършенстване измежду всички страни в света в оценката за върховенството на закона по отношение на предходната година, демонстрира показателят Rule of Law Index 2023 на World Justice Project (WJP). Въпреки това обаче към момента има „ забележителна опция за усъвършенстване “, разяснява Лесли Солис, шеф изследвания на EU Subnational Project към WJP.

Страната ни се подрежда на 26-о място измежду страните членки на Европейския съюз, като след нея е само Унгария. В цялостната ранглиста сме на 59-а позиция от общо 142 страни с оценка от 0,56 пункта, издигайки се с 3 позиции и подобрявайки оценката си с 1,7% по отношение на предходната година.

В Софийския градски съд стартира делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав. Това оповестиха от институцията.

Нашенец се оказа в центъра на правосъден развой за кражбата на портативния компютър на председателката на американския Конгрес Нанси Пелоси по време на щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, оповестява " Телеграф ". 

Израелските въоръжени сили обявиха, че са засекли две изстрелвания на ракети от територията на Сирия, които са паднали в открити пространства късно през вчерашния ден. Израелските сили са отвърнали с артилерийски огън по местата, от които са били изстреляни ракетите. Те оповестиха също, че техни изтребители са поразили " военна инфраструктура и ракетни установки на сирийската войска ".

Лидерът на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " шейх Хасан Насралла се е срещнал с водещи фигури от палестинските придвижвания " Хамас " и " Ислямски джихад ", съобщи Ройтерс, като се базира на информация на малкия екран на " Хизбула " - " Ал Манар ".

На срещата с Хасан Насралла са участвали Салех ал Арури, заместник-ръководител на " Хамас ", и Зиад ан Нахала, началник на " Ислямски джихад ", оповестява " Ан Манар ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР